Vejledning

Højskolen som ramme om livets store spørgsmål

Vi står klar til at vejlede dig
Et ophold på Gram Højskole vil udfordre dig – både fagligt, personligt og socialt. Du vil lære dig selv bedre at kende og få mulighed for at afprøve dine forskellige interesser og evner. Måske vil du endda opdage helt nye sider af dig selv. Derfor kan et højskoleophold også hjælpe dig med at blive afklaret om, hvad du vil med din fremtid. Hvilken slags liv drømmer du om at leve – og hvordan kommer du derhen? Det gælder både uddannelses- og arbejdsmæssigt, men også på et mere eksistentielt plan.

Både lærerne og dine højskolevenner kan gøre dig klogere

På Gram Højskole deler du hverdagen med dine lærere. Du møder dem både i timerne og over morgenkaffen, ja måske endda i baren. Dine lærere kommer derfor til at kende dig – både fagligt og som menneske. Det giver et godt fundament for samtaler om, hvad du drømmer om og hvor du gerne vil hen med dit liv.

Samtidig møder du en masse andre unge mennesker, der måske har gjort sig andre tanker om fremtiden, end du selv har haft fantasi til. Dine måneder på Gram Højskole kan derfor inspirere dig – både i forhold studievalg og hvilke værdier du ønsker at forfølge i dit liv.

Studie- og erhvervsvejledning på Gram Højskole

På Gram Højskole vil du i løbet af dit ophold få mulighed for individuelle samtaler med din kontaktlærer om fremtiden, og vi vil lave fælles øvelser om at finde vej i uddannelses- og arbejdsmarkedsjunglen. Du får mulighed for at deltage i åbent hus arrangementer på forskellige uddannelsesinstitutioner, og højskolen samarbejder med Studievalg Danmark i regionen, som på hvert elevhold kommer ud og tilbyder studievejledning til alle, der har lyst til det.