Sundhedens biologi 2022

KURSER 2022

Velkommen på endnu et kursus om sundhed – både din egen og samfundets.
Så mange af jer gik forgæves efter pladser til vores kursus om Sundhedens biologi til september, at vi gentager succesen i sommeren 2022. Tilmeldingen er åben nu, hvis du vil sikre dig en plads.

Kursusprogrammet er ikke på plads endnu (forvent september 2021), men vi kan love, at det vil ligne vores kursus i uge 36, 2021 – og med flere workshops og aktiviteter, da vores kapacitet til sommer er større.

Vi glæder os over interessen i vores fælles projekt og ser frem til at gøre en forskel for endnu flere mennesker!

Kh. Anette Sams og Gram Højskole

3.-9. juli 2022

Sundhedens biologi 2022

Sundhedens Biologi er tilrettelagt i samarbejde med Ph.d., forsker og forfatter Anette Sams, tidligere diabetes- og kredsløbsforsker, forandringsleder og director i Novo Nordisk A/S. Anette er aktuelt seniorforsker, tilknyttet en forskningsenhed på Rigshospitalet og er derudover forfatter til bøgerne ’Sandheden om sukker’ og ’Ud af diabetes 2’.

Det bugner med diæter, nye kure, alskens begreber, gode råd, kostplaner og sundhedsidéer i øst og vest – og det er let at blive fortabt. Men i bund og grund er det simpelt: Det handler om biologi; om hvordan din krop reagerer på forskellige fødevarer; og om hvordan du kan indrette dig og lære din krop at kende, så du slipper bedst muligt udenom skavanker og rejser dig bedst muligt efter sygdom.

Programmet er ikke færdigt, men vil minde om programmet for vores kursus i uge 36, 2021, som du finder lige her – naturligvis med forbehold for ændringer.

Sundhedens biologi er et kursus for dig, der vil blive klogere og sundere – og det er et kursus om vores samfunds sundhed: Hvordan opfatter vi ”et godt liv” i samfundet; og er man patient eller menneske i systemet?
I løbet af ugen får du masser af biologisk viden – som er let at forstå. Du tager med på sukkers rejse i din krop, og forstår hvad der sker indeni, når vi spiser, sover, træner, er syge, raske, gør ekstreme ting. Både videnskabeligt og erfaringsmæssigt. Du lærer at forstå din mad og dens samspil med din krop.

Din nye viden bliver til færdigheder igennem ugen: Der kommer tips, tricks og køreplaner til at omsætte din nye biologiske viden til almindelige gøremål i hverdagen, hjælp til at analysere varedeklarationer, så du ikke bliver snydt til at spise mad, der kan fastholde sygdomsprocesser, inspiration til forskellige måder at træne på og et nyt simpelt syn på mad og krop, så du aldrig mere er i tvivl om hvad der er rigtig mad og hvad der er nydelsesmidler.

Kurset byder på masser af debat om folkesundhed, individuel sundhed, sundhedsuddannelse og -dannelse; vi skal debattere system og menneske, og om vi har lært noget af coronaen. Ingen måtte dø af Covid-19, men af hvad og hvornår må vi dø? Hvordan skal vi balancere hensynet til de syge og svagelige og hensynet til privatliv, foreningsliv og civilsamfund?

Som kursist er målet, at du opnår fuld forståelse for din krops biologi og dens samspil med maden: Du får med andre ord en ny biologisk logik – biologik – og opdager hvilke fødevarer, der styrker dig – og hvorfor. På kurset giver vi dig rig mulighed for at vælge en kompromisløs blodsukkerstabil uge sammen med ligesindede. Vi serverer måltider, som giver al den næring og tilfredsstillelse, kroppen har brug for uden at medføre en blodsukkerstigning. Dvs. måltider med grøntsagsrig, uforarbejdet og velsmagende mad uden tilsat kornprodukter og sukker.

Du får oplevelser i naturen, herlige omgivelser på en spritny, skinnende Højskole i smukke, arkitektoniske og historiske bygninger. Det gamle sygehus bliver til et raskhus.
Du kan vælge at bruge opholdet som et sundhedsrefugium hele vejen rundt – eller som en udvidelse af din horisont om sundhed.

Kurset er for alle, der interesserer sig for egen, familiens, eller danske borgeres sundhed og kurset rummer muligheder for dig, der aldrig har trænet og dig, der dyrker elitesport. Det er til unge, ældre, syge og raske. Har du diabetes 2 eller insulinresistens, kan du bruge dette kursus til at tage første skridt til at se, hvor rask du kan blive, når du samarbejder med kroppens biologi.

Kursusværter

  • Bolette Elvstrøm, højskolelærer
  • Anette Sams, Ph.d., forsker og forfatter, tidligere diabetes- og kredsløbsforsker, forandringsleder og director i Novo Nordisk A/S

Priser:
Dobbeltværelse: 5000,- pr. person
Enkeltværelse: 6500,- pr. person

Early bird rabat: Meld dig til inden 1. oktober 2021 og spar 500 kr.
I tilfælde af aflysning pga. myndighedernes anbefalinger/regler vedr. corona refunderer vi det fulde beløb.
Tilmeld

Praktiske oplysninger

Gram Højskole har store og rummelige dobbeltværelser med pæne, private badeværelser på gangen. Alle værelser har egen håndvask.

Ugens måltider indrettes med mulighed for at leve blodsukkerstabilt – og samtidigt utroligt lækkert og velsmagende. Der kan tilkøbes øl, vin og vand til måltiderne.

Sengetøj/håndklæder kan lejes ved tilmelding.

Vi råder over masser af faciliteter, som er til rådighed i kursets – sparsomme – fritid, f.eks. et helt nyt og veludstyret fitnesslokale, sportshal,
fodboldbane, beachvolley, petanque-bane og meget mere.