”Jord med vilje” er et fag, der vil diskutere globale perspektiver og alternativer, naturens principper og potentiale med et jordnært afsæt.

“Jord med vilje” handler om klima, natur, landbrug og iværksætteri. Det er et fag for dig, som undrer dig og måske bekymrer dig. Et fag for dig, som vil være med til at samle viden, forstå teorier og bruge både hoved og hænder for at blive klogere. Du lærer om klimaforskning den ene dag, arbejder i køkkenhaven den anden og møder mennesker den tredje.

Vi skal hver for sig, to og to og hele holdet sammen, stille skarpt på biodiversitet, jord – og på Jorden, vores store fælles hjem.

På dette fag dyrker vi grøntsager i køkkenhaven. Det gør vi, fordi vi vil se frø spire, mærke solen og sæsonerne og opleve, hvad vi kan, når vi forstår og samarbejder med naturen. Her kan man ikke snyde, der er ingen copy paste, i køkkenhaven skal arbejdet gøres med hænder, natur og maskiner.

For Jord med vilje er et virkelighedsnært fag, og vi bruger køkkenhaven og landbruget som eksempler på virkeligheden. Hos vores gode nabo, Gram Slot, starter malkningen klokken 03:00 – også juleaften. Det er svært at forstå landmænd, hvis du ikke har set dem i øjnene – og det er svært at skabe forandring i virkeligheden, hvis du ikke har mødt den.

Faget er for dig, som drømmer om at gøre en forskel. Du lærer at omsætte dine spørgsmål til eksperimenter og handling: Iværksætteri er et vigtigt spor i faget, og vi skal sammen med selvstændige, aktivister og ildsjæle lære om vilje, forandring og skaberkraft.

Hvad skal vi helt konkret?

Jord med vilje er et fag med to klasseværelser; ét hjemme på højskolen og ét ude i naturen. Hjemme diskuterer vi, lærer teori, møder gæsteundervisere og tænker store tanker; ude er vi i køkkenhaven og i landbruget, ligesom vi på Jord med vilje skal på tur i landet til steder, der rykker ved den måde, vi forstår vores jord og land på.

Derfor skal vi bl.a.

– På mørkevandring en hel nat

– På minieventyr og overnatte ude sammen

– Dyrke økologiske grøntsager i vores kæmpe køkkenhave

– Sanke i naturen med madholdet

– Møde klimaforskere, iværksættere og aktivister

– Besøge lokale bønder

– Besøge nye landbrug i Anders’ netværk.

Det kræver ingen forudsætninger at være med på faget – andet end et par solide gummistøvler og lysten til at diskutere vores samfunds fremtid. Kom og vær med!

Hvis du vil vide mere om faget, så kontakt os og få en rundvisning og en snak med Anders.

Anders er en seriel landbrugsiværksætter. Han var med til at starte og drive nichelandbruget øhave på Sydfyn, har arbejdet på bredt anerkendte gårde og market gardens i USA, arbejdede for Richard Perkins på Ridgedale i Sverige og senere på Søtoftes Jordbrug og Gårdmejeri. Anders har senest fungeret som mentor på kurset “The Regenerative Agriculture Masterclass”

SE OGSÅ

TILMELD