Hold kæft, hvor kommer du til at savne hverdagen, når det slutter om nogle måneder

DAGLIGDAGEN

En dag på højskolen

Ud af fjerene. Ja, ok, du er træt nogle gange, men faktisk er du egentligt ikke træt, det er bare en sindstilstand. Men mere om det senere, tænker du, hopper ud på etagen for at gå i bad, Søren er inde ved siden af og du siger godmorgen, men Søren har altid sin bærbare højtaler med i badet og den må være vandtæt, for den spiller stadigvæk. Der er morgenmad og du sætter pris på din morgenmad, selvom din værelsesmakker aldrig kommer til morgenmad og du forstår hende faktisk ikke, for hey, det er det vigtigste måltid eller noget, eller det er vist nok løgn, men ok, nogle siger det HVAD, der er morgensang om to minutter, så ned med kaffen, hen med tallerken og skål på afryddervognen og hen til morgensang.

Standeren har den, du synger en sang du ikke kender, men han er ret begejstret for den og fortæller om den og nåja, det’ dannelse siger du. Og det er ret fedt at synge, det er det faktisk og det havde du måske ikke regnet med, da du tog hjemmefra, men sådan er der så meget. Standeren fortæller en historie, du er helt med, du er ikke helt enig og ville sige noget, men det er ikke den slags morgensang og han taler virkeligt også meget, så der er ikke plads. Bangbang, mere sang og så til linjefag…

… og de tre timer kan du fylde resten ud med, så det vil du ikke, men det var spændende og nu sidder vi til frokost og diskuterer det og resten af bordet tror, vi skændes, men det er bare en god diskussion. Hvorfor triller de aldrig kaffen frem lige efter frokost, det er vi mange, der gerne vil have, men HVAD har du køkkentjans i dag? Ok, argh, det havde du glemt, men forklædet på og i opvasken, for Laura siger at hun nok skal tage spisesalen. Fair nok, det er en halv time, du klarer den, og så lige et kvarter på værelset, inden der er valgfag. Godt du nåede i Rema i går, så du har en pepsimax og en pakke oreos.

Du er beskidt, for det regnede til valgfaget og noget af det var udenfor og det var fedt på trods af regnen, men nu er det faktisk koldt, så måske man skulle tage et bad. Du siger til alle, at du er helt vildt træt, men det er du jo faktisk ikke, det er bare noget I alle sammen går og siger, for der er jo ingen, der siger, at de er helt vildt friske, det er noget idioter går og siger, for hvem gider helt ærligt være så peppet hele dagen. Træt er et kodeks, det er hvem vi er, sådan er det. Resten af etagen sidder nede i fællesstuen og nogle spiller et spil og så blev du fanget der en times tid og der er egentligt aftensmad om ikke så længe, så du ringer lige hjem og siger, at det hele går godt og din lillebror skal konfirmeres og han ønsker sig en hel masse ting, det er useriøst, det slet ikke det, det handler om, siger du til ham og kan mærke det der højskole snige sig ind på dig. Nå, der er aftensmad og du kommer til at sidde ved siden af Mads og han er altid helt vildt sjov.

Rigtigt mange af de andre tager til noget aftenfag, var det sport, teatersport, hvad? Du hørte det ikke rigtigt, for du skal gå en tur med din værelsesmakker og dem fra værelset overfor, for det er en tradition I gør hver mandag, ok, I har kun gjort det én gang før, men det må gerne blive en tradition, for det er rigtigt hyggeligt. I kommer hjem til kaffen og i dag er der frugt og ikke kaffe, hvilket jo i princippet er ok og også sundere, men det er lille stik af skuffelse, når der ikke er kage, men du har jo de der oreos på værelset, så det går alligevel.