Vi har gennem længere tid arbejdet på et helt fantastisk samarbejde, som vi nu løfter sløret for!

Gram Højskole skal fremover være et sted hvor forlaget Gyldendal kan sende sine egne forfattere på skrive-retræte. Her kan de fordybe sig og bidrage med undervisning af både litteratur-eleverne og eleverne på de andre fag.

Det bliver så fantastisk at åbne dørene for Gyldendals forfattere allerede fra sensommer/efterår 2021! Det betyder, at skolen løbende bliver besøgt af fantastiske formidlere og vidende mennesker, som både skal holde foredrag, morgensamlinger og bidrage til undervisningen.

Vi siger på Gram Højskole, at vi skal have et tårnhøjt fagligt niveau – men at det samtidigt er altafgørende, at vi når bredt ud. Faglighed er ikke meget værd, hvis man ikke kan svare på, hvad det egentligt skal til for. Gyldendal repræsenterer bredde i ordets mest positive forstand, altså der hvor indholdet bliver så godt, at alle mulige mennesker kommer med. Det er det niveau, vi stræber efter. Mens de bor og arbejder på højskolen, kan Gyldendals forfattere komme med et helt vildt fagligt boost til vores elever. Både skønlitterært og så sandeligt også faglitterært!

– Hele højskoleidéen svinger godt med den oplysningstankegang, der er Gyldendals ophav, og vi tror på, at det kan være givende for både vores forfattere og højskoleeleverne at mødes. Det passer samtidig med vores strategiske ambitioner om at udvide grænserne for, hvad et forlag kan være, og at vi fortsat ønsker at være forlaget for hele Danmark. Samarbejdet med Gram Højskole og muligheden for at være lidt mere fast til stede i det smukke Sønderjylland passer perfekt til de ambitioner, siger Morten Hesseldahl, administrerende direktør i Gyldendal.

Dét er et samarbejde, der kan noget!

Published On: juni 30th, 2021 / Categories: Nyt fra Gram Højskole /